כיצד לנקות זהב בצורה הטובה ביותר שתשמור עליו?

אם יש לכם תכשיטי זהב בבית, חשוב מאד לדעת, שעליכם גם לנקות אותם מעת לעת. חשוב מאד להבין כיצד לנקות זהב, משום שהדבר ישפיע על האיכות שלו.

אם לא מקפידים על הניקיון הקבוע של הזהב – ברור שעם הזמן הוא יצבור עוד ועוד לכלוך, וערכו ירד והוא יהיה פחות יפה ומבריק. לחילופין, אם מנקים זהב בצורה לא נכונה – הדבר כמובן עלול להזיק לו באופן בלתי הפיך. ממש כשם שאתם תרצו להזמין חברת ניקיון מקצועית לניקוי הבית או המשרד שלכם ולא תתפשרו על כך – כך חשוב שתקפידו על הכללים המתאימים לניקוי תכשיטי הזהב שלכם. אז איך עושים את זה?

ניקיון בצורה בטוחה עם כל הכללים

  • מהי מידת הקראט? – בבואכם לנקות את תכשיטי הזהב, חשוב מאד לוודא קודם כל כמה קראט הם מכילים. ככל שהתכשיט מכיל פחות קראט, כך חשוב יותר להיזהר, משום שגדלים הסיכויים שהוא מכיל יותר מתכות זולות, ופחות זהב. הזהב לכשעצמו הוא מתכת עמידה למדי, ולכן אחוזי הקראט הם קריטיים. אם אינכם בטוחים בכך (למשל, אם קיבלתם תכשיט בירושה) פנו לתכשיטן מוסמך שיבדוק את התכשיט, בטרם תתחילו להבין כיצד לנקות זהב. כמובן שאם זה תכשיט שרק מצופה בזהב – יש להיזהר ולהיות עדינים במיוחד
  • השריה במים חמים – בעקרון, אם מדובר על תכשיט זהב סטנדרטי, הדרך הטובה ביותר לנקות אותו היא באמצעות השרייתו במים חמים. יש למלא קערה במים חמים (לא צריך רותחים), ולמלא אותה בכמות קטנה מאד של נוזל לניקוי כלים, או לחילופין, באבקת כביסה. יש לתת לתכשיט להיות בתוך הקערה במשך כחצי שעה בערך, ולאחר מכן להוציא אותו. שימו לב כאמור ששיטה זו מתאימה רק לתכשיטים עם כמות זהב מסוימת, וכדאי לוודא שלא מדובר על תכשיט מצופה זהב בלבד! (אם זה רק ציפוי, הזהב עלול לרדת)
  • הברשת וצחצוח התכשיט – בשלב הבא, נרצה להסיר בזהירות כל מיני שאריות של אבק ולכלוך שאולי נתפסו בחלקים שונים בתכשיט, שהמים לא הצליחו להוריד. שימו לב! אם אתם רוצים לדעת כיצד לנקות זהב, עליכם להבין כי חל איסור מוחלט לעשות שימוש בחפצים חדים. אם מנסים למשל לנקות את התכשיט עם סכין, עם סיכה, ואפילו עם קצה של פינצטה – הדבר עלול לשרוד את התכשיט באופן בלתי הפיך. לכן, לא משתמשים בכלים חדים. אז במה כן? הפתרון הטוב ביותר הוא לקחת מברשת שיניים ישנה, שאתם לא מתכוונים להשתמש בה שוב. סיבי המברשת מספיק חזקים לניקוי התכשיט, אבל לא חדים ומשאירים סימנים. יש להבריש בעדינות, ואז להרטיב שוב את התכשיט, הפעם בזרם של מים פושרים, ולייבש אותו בזהירות – אפשר עם נייר סופג רך או עם מטלית בעלת מרקם רך.

ועכשיו אפשר ליהנות מהתכשיט

אם מקפידים על ניקיון קבוע של תכשיטי הזהב לפחות פעם בחודש, אפשר כמובן להשתפר ולהבין בצורה טובה עוד יותר כיצד לנקות זהב, וכמובן ליהנות מתכשיטים מבריקים ויפים יותר!

ניקוי זהב
דילוג לתוכן